Ψυχολογική Υποστήριξη

Ψυχολογική υποστήριξη ή Συμβουλευτική είναι απαραίτητη για την προετοιμασία και την παρακολούθηση του ασθενούς πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Ως πρώτο βήμα, ο σύμβουλος θα λάβει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και στη συνέχεια θα καθορίσει εάν ο ασθενής είναι ψυχολογικά και σωματικά έτοιμος να υποβληθεί στην χειρουργική επέμβαση. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως προεγχειρητική ψυχολογική αξιολόγηση.

Ο σύμβουλος θα ενημερώσει τον ασθενή για τα οφέλη και τις πιθανές επιπλοκές που αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει μετά την επέμβαση. Σε αυτό το σημείο ο ασθενής ενθαρρύνεται να λάβει μία απόφαση για να προχωρήσει με την επέμβαση.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να βιώσει συναισθηματικές μεταπτώσεις. Συχνές επισκέψεις στον σύμβουλο είναι απαραίτητες ώστε να διευκολύνουν τον ασθενή να ξεπεράσει αυτά τα συναισθήματα. Η εμπειρία μας δείχνει ότι τα άτομα που επισκέπτονται συχνά τους συμβούλους τους ή συμμετέχουν σε ομάδες υποστήριξης αποκτούν περισσότερα κίνητρα να χάσουν βάρος γρήγορα.

Είναι πολύ σημαντικό για τον ασθενή να κατανοήσει ότι η συμβουλευτική είναι το πρώτο βήμα της προσπάθειάς του να χάσει το υπερβολικό βάρος καθότι στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές του.

» Γι “αυτό το λόγο η συμβουλευτική είναι απαραίτητη για να καθοδηγήσει τον ασθενή μετά την επέμβαση, να γνωρίσει και να αγκαλιάσει τον εαυτό του και το σώμα του. «